30. september 2013

Christianshavnertærte á la Pink Bobler

Opskriften giver en kage til 10 - 12 pers. i kage-form á 26 cm (på billedet lavet som cupcakes, som nok giver omkring 24 små kager)

Hasselnøddebund:
5 æggehvider (brug evt. pasteuriserede - så slipper du for æggeblommer som ikke skal bruges i opskriften)
175 g flormelis
200 g hasselnødder (evt. hvor af 50-100 g er i flager)
2 spsk. honning
5 -10 mariekiks

(Jord)bærskum:
400 g frosne jordbær (hindbær, ribs, solbær eller hvad man nu har liggende i fryseren/lyst til)
50 g flormelis (afhænger af, hvor sure bærrerne er) 
1 stang vanilje (kornene) eller vaniljesukker
6 blade husblas (jeg plejer at bruge 3 blade til hver 2 dl kogte bær)
5 dl piskefløde

Fremgangsmåde
For at lave bunden skal du bruge grofthakkede hasselnødder, hasselnøddeflager, knuste mariekiks, piskede æggehvider og sukker. 


1. Hak hasselnødderne groft og rist dem i honning på en pande (dette kan alternativt gøres i ovnen).
2. Pisk æggehviderne til en helt stiv masse, bland forsigtigt flormelis i og derefter hasselnødderne.
3. Bag dejen i en vel smurt springform beklædt med knuste mariekiks ved 150° i ca. 1 time (varmluft). Pas på at bunden ikke bliver for tyk - den hæver under bagning (specielt hvis du bager cupcakes). Bunden kan sagtens laves dagen før, men skal nok ikke stå alt for koldt, for ikke at falde sammen.

Jordbærskummet laves af blendede jordbær (og evt. andre bær man har lyst til) og flødeskum.
4. I en skål udblødes husblassen i 1 liter koldt vand i mindst 15 minutter.
5. Kom jordbær, sukker, vaniljekorn og vand (så det lige fylder bunden) i en gryde, og lad det koge op. Lad det simre, til vandet netop er fordampet.
6. Blend evt. jordbærmassen, og hæld den i en ren skål.
7. Husblassen vrides for vand og puttes direkte ned i den varme jordbærmasse, og der røres indtil husblassen er helt smeltet. Lad jordbærmassen afkøle til ca. 45 grader.

8. Piskefløde (som ikke må være for kold) piskes let i en skål. 1/3 af den piskede fløde kommes ned i den nu ca. 45 grader varme jordbærmasse, som pisket godt, men kun i kort tid.
9. Hæld nu straks jordbærblandingen over i den resterende flødeskum, og vend den forsigtigt i. Smag til med flormelis og vaniljesukker afhængigt af, hvor søde eller sure bærrene er.

10. Jordbærskummen kommes i en sprøjtepose og sprøjtes på den kolde kagebund. Er skummen for flydende, kan den nedkøles i en skål nogle timer, så er den nemmere at fordele pænt på kagen. Hvis du har lavet bunden i en tæt kageform, kan du også hælde den (næsten) flydende jordbærskum direkte oven på kagebunden. Stil nu kagen i køleskabet til den skal serveres , så jordbærskummen kan stivne lidt (min. 3 timer - jeg plejer at lave den dagen før den skal spises, så den når at sætte sig lidt. Så smager den ekstra godt ;).

Kagen pyntes med friske bær (eller frysetørrede hindbær) og hvid chokolade. Så er der Christianshavnertærte. Velbekomme ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Antal skønne klik: